Hůlka: Vítězství nás ohromně těší

Výhru nad Jabloncem zhodnotil Lukáš Hůlka. 

Hůlka: Vítězství nás ohromně těší

Vítězství nad Jabloncem okomentoval Lukáš Hůlka. Defenzivní univerzál se vysunul do středu zálohy a k výhře přispěl gólem i asistencí. V rozhovoru přišla řeč i na hru za dvoubrankového náskoku i množství inkasovaných žlutých karet.

Dlouhá série bez výhry je konečně u konce. Jaké máš pocity?
Hra ani v těch předchozích zápasech nevypadala špatně, ba naopak. Hráli jsme dobře, ačkoliv z toho v některých případech byla jen remíza. Když sbíráte bod po bodu, těžko se zlepšuje postavení v tabulce. Z tohoto pohledu nám vítězství určitě pomůže. Samozřejmě jsme měli sérii zápasů bez porážky, ale bez výhry a remíza vám zkrátka nechutná tak, jako když se podaří získat všechny tři body. Z těchto dvou pohledů jsem rád, že jsme konečně vyhráli. Samozřejmě mě těší i to, že jsme vyhráli doma. 

Připsal si gól i asistenci, což je vůbec tvůj nejúspěšnější zápas v kariéře...
Až teď, když jsi mi to řekl, jsem si uvědomil, že jsem měl i asistenci. Asi by každý hráč řekl, že když může hráč pomoci týmu produktivitou, tak je to jen bonus navíc. Jsem rád i za můj posun o řadu výš, protože si myslím, že v záloze můžu využít své přednosti. Naopak některé slabé stránky tam nejsou tolik vidět. Hlavní pro tento zápas ale je, že jsme společně dosáhli vítězství a získali tři body.

V naší sestavě bylo změn dost. Zapadlo nám složení i na to, co jsme čekali od Jablonce?
Troufnu si říct, že servis od realizačního týmu máme každý zápas stejný. Vždycky víme o všech možnostech, jaké u daného týmu připadají v úvahu, stejně tak známe silné i slabé stránky. Nebylo pro nás překvapením, jací hráči nastoupili, ani jejich pozice. Nebylo to pro nás překvapivé. Prosadili jsme se vlastní hrou, ačkoliv druhý poločas už byl hodně rozkouskován.

Soustředili jsme se po přestávce na defenzivu i vzhledem k poslednímu zápasu?
Máme čerstvou zkušenost. Ve Zlíně jsme také vedli o dvě branky, ovšem nakonec vedení ztratili. Pomohlo nám to možná v tom, že jsme se soustředili na to, abychom takový scénář nezopakovali. Není to pouze o defenzivě, ale soupeři nezbývalo nic jiného, než vrhnout síly do útoku. Nešlo vyloženě o přehlídku ofenzivního fotbalu. Snažili se do nás dostat jednoduše, přesto jsme ještě měli šance na vstřelení třetí branky. Bohužel jsme je nedohráli a konec už byl z našeho pohledu dobře takticky zvládnutý. Ve finále pro nás celé utkání dopadlo velmi dobře.

Bohemians - Jablonec 2:0 (2:0)
Bohemians - Jablonec 2:0 (2:0)
Celkem jsme inkasovali devět žlutých karet. Bylo to těžké zvládnout i v hlavě?
Nevím, proč to takhle vypadalo a z jakého důvodu se utkání svezlo k takovému karetnímu mariáši. Zkrátka ale na to asi nějaké zákroky byly. Rozhodčí je také jenom člověk a musí se rozhodnout v tom jediném momentu. Vždycky se jeden z týmů zlobí. Jestli toho bylo moc, či málo, se mi těžko hodnotí.

Brali jste zápas jako klíčový?
Faktorů pro potřebu vítězství bylo hodně. Jednak z hlediska postavení v tabulce, ale šlo o konfrontaci s přímým tabulkovým sousedem. Dále tu byla ta dlouhá série bez vítězství obecně, ale i v domácím prostředí. Tohle všechno asi přispělo k tomu, že jsme za výhrou šli a vyšlo nám to.c