Béčko nezvládlo domácí duel s Motorletem

Klokani ani přes tři vstřelené branky nedosáhli na bodový zisk.

Béčko nezvládlo domácí duel s Motorletem

Na Velikonoční neděli se rezerva Bohemians představila doma proti Motorletu. V sestavě Bohemians se ukázali i hráči z A týmu. Po zranění ze závěru února se poprvé do branky vrátil Reichl, v útočné trojici pak Huf s Kozákem nastoupili pod hrotovým útočníkem Necidem. 

První střelu si připsal útočník Müller, když pálil zády k brance po rohovém kopu, bohužel však mezi tři tyče nezamířil. Na druhé straně si to do otevřené defenzivy Zelenobílých namířil Alexandr, ale se střeleckým pokusem si poradil Reichl. Do vedení šla po deseti minutách Bohemka. Na polovině hřiště si pas Müllera převzal do sprintu Kozák a vydal se s ním podél postranní čáry. Nadýchaným centrem našel na penaltovém puntíku hlásícího se Necida, který prokázal v celé své kráse nabyté zkušenosti, když přesnou střelou k pravé tyči poslal Zelenobílé do vedení. Záhy srovnali hosté. Centr z levé strany Bohemians doletěl až na zadní tyč, kde Šulc předskočil Lehovce a poslal balon do sítě. O chvilku později se o balon nechal Šulcem na hranici šestnáctky obrat Janovský, načež ho fauloval ve vlastní šestnáctce, což sudí Raplík ocenil pokutovým kopem. Jeho exekuce se ujal Rossmann, který střelou k levé tyči poslal hosty do vedení. V podání Bohemky se do přiležitosti prodral Kozák, volil efektní oblouček, jímž si na brankáře Dvořáka nepřišel. Ještě do přestávky stihli Klokani srovnat. Kozák se protáhl podél brankové čáry, jemným dloubáčkem poslal míč na hlavu Lehovcovi, který hlavou prostřelil gólmana Motorletu. Vzápětí mohli vést právě Zelenobílí. Dlouhý pas Farkaše doletěl přesně k adresátovi Hufovi, který ho jemně nasměroval ke Skořepovi. Záložník Klokanů střílel osamocený za malým vápnem, k jeho smůle se dostal do záklonu a v obrovské šanci pálil těsně nad břevno. První dějství nabídlo čtyři branky a remízové skóre.

Zkraje druhého poločasu dokonala Bohemka obrat. Skořepa nadýchaným centrem oslovil hrotového útočníka Necida, který s noblesou umístil levačkou balon k levé tyči. Hostům stačilo jen pár minut, aby srovnali. Střelecké štěstí ze střední vzdálenosti pokoušel Huf, nicméně s jeho dělovkou si nadvakrát poradil gólman Dvořák. Vedení si Klokani moc dlouho neužili, protože znovu přišlo srovnání. Šulc se protáhl na své levé straně až k brankové čáře, odkud poslal míč před branku. Jeho nabídka proletěla až k poslednímu hráči, jímž byl Alexandr, na jehož prudkou ránu z úrovně penaltového puntíku neměl Reichl šanci dosáhnout. Klokani dostali do sítě míč i počtvrté, a to po průniku Damaška, který balon předložil Necidovi, jemuž nečinilo problém poslat hrací předmět do sítě. Radost pokazil asistent na pomezí signalizací ofsajdového postavení. Zanedlouho Petrouš pěkným pasem vybídl do útočné akce Hufa. Forvard Bohemky se zasekávačkou zbavil obránce Kučerky, bohužel následnou střelu zablokoval zadák Kodr. O rozhodující branku se nakonec postarali hosté. Na hranici pokutového území dostal míč Stoch. Slovenský záložník s ligovými zkušenostmi nic nevymýšlel a tvrdou ránou prostřelil gólmana Reichla. Dotahovat tak museli Zelenobílí. Do šance se proštrikoval Kozák, v poslední možné chvíli mu ránu skluzem srazil na roh Alexandr. Rozehrával ho Farkaš. Jeho centr si našel Liška, jenže mu nešťastně balon přiletěl na stehno, a tak střídající útočník zakončit nedokázal. Souboj s pražským Motorletem bohužel Bohemka nezvládla a v přestřelce podlehla.

BOHEMIANS PRAHA 1905 B - FK MOTORLET PRAHA 3:4 (2:2)
Praha, Uhříněves • neděle 31.03.2024 • 10:15 • 20. kolo ČFL, skupina A

Branky: 11. Necid (Kozák), 37. Lehovec (Kozák), 46. Necid (Skořepa) - 11. Šulc, 21. Rossmann z penalty, 53. Alexandr, 72. Stoch
Rozhodčí: Raplík - Mach, Beneš
ŽK: Janovský, Farkaš, Müller - Candela
Diváci: 152

Bohemians Praha 1905 B:
Reichl - Janovský (46. Damašek), Müller, Petrouš - Lehovec, Farkaš, Skořepa (74. Nekvasil), Šurýn (77. Havránek) - Kozák, Huf (74. Pomahač) - Necid (65. Liška)
Trenér: Dalibor Slezák

FK Motorlet Praha:
Dvořák - Kučerka (68. Budín), Kodr, Lukášek - Alexandr, Hroník (68. Stoch), Rataj, Candela - Šulc (56. Sehedi) - Rossmann (46. Jurčišin), Žížala (46. Amobi)
Trenér: Martin Poustka