Kadlec: Za výkon jsme si gól zasloužili

Derby se Slavií zhodnotil obránce Adam Kadlec.

Kadlec: Za výkon jsme si gól zasloužili

V obraně Klokanů ani ve Vršovickém derby nechyběl Adam Kadlec. V rozhovoru pochvaloval týmový výkon v první půli, ale neopomenul sílu soupeře. 

Odjíždíme z Edenu se vztyčenou hlavou?
Ve druhém poločase jsme se dostali pod určitý tlak, který vyvrcholil brankou zpoza pokutového území. Ještě jsem to neviděl, ale asi jsme pozdě vystoupili. Vedoucí branka Slavie to celé odšpuntovala. Za nějakých deset až patnáct minut padl druhý gól, po němž už si domácí průběh utkání kontrolovali. Kdyby ta naše branka přišla dříve, rozhodně by s námi zamávala. Takhle už jsme věděli, že se blíží konec a šlo spíš o kosmetickou úpravu výsledku. Ovšem za výkon jsme si ho zasloužili. 

Slavia sice měla tlak, ale o velký počet šancí nešlo...
Celý týden jsme se na zápas a herní styl Slavie připravovali. Věděli jsme, že musíme být kompaktní a dobře se posouvat. Celý první poločas nám to vycházelo. Z hlediska posouvání jsme si dobře vedli také po přestávce, ale právě v kabině jsme si říkali, že nesmíme padat hluboko, aby neměli prostor na zakončení zpoza šestnáctky. Bohužel jsme jednou špatně vystoupili, rázem toho Slavia využila a dostala se do vedení. 

Jaké byly souboje s Jurečkou a Chytilem?
Nebyli tam jen oni dva, ale motali se tam také Douděra z pravé strany, jindy zase Provod, kolikrát zase úplně někdo jiný. Oni umí hodně dobře rotovat i zabíhat za obranu. Pokaždé tam naběhne někdo jiný, ale hrají to tak často. Museli jsme koukat kolem sebe a náběhy zachytávat.

Slavia - Bohemians 2:1 (0:0)
Slavia - Bohemians 2:1 (0:0)
Šel tlak Slavie ustát?
V tomhle mají sílu. Zvlášť doma si soupeře umí přimáčknout k brance a gól vždycky dají. První poločas nám však ukázal, že když budeme dobře organizovaní, správně se posouvat a plnit pokyny od trenéra, že se na Slavii zápas uhrát dá. Situaci u první branky jsme špatně vyřešili. Na Slavii se pak jakékoliv manko dohání hodně těžko. 

V prvním poločase jsme podnikli pár ofenzivních výletů, ale bez vážného zakončení...
Několikrát nás domácí přimáčkli před branku třeba na pět až deset minut. Ty posuny také berou síly, i když je to třeba jen po šířce hřiště. Říkali jsme si, že šancí tady nebudeme mít hodně, ale nějakou musíme využít. To se nám nepovedlo. Kluci to nahoře měli těžké a po závaru před vlastní brankou je těžké najednou vyřešit útočnou akci.