Béčko přišlo o bodový zisk gólem z poslední minuty

Klokani si proti Jihočechům vytvořili řadu šancí, přesto z utkání odešli s prázdnou.

Béčko přišlo o bodový zisk gólem z poslední minuty

Ve druhém domácím utkání po sobě B tým Klokanů přivítal rezervu Českých Budějovic. Na hrotu útočné formace se představil Necid, prostor mezi třemi tyčemi hájil Šiman. V dresu Dynama se od začátku představil také útočník s bohatými ligovými zkušenostmi, a to Tomáš Zajíc.

Klokani začali skvěle a hned šli do vedení. Šurýn na levé straně poslal do šestnáctky kroucený centr, který nikým netečován rozvlnil síť. O chvilku později Farkaš skvělým ziskem uprostřed hřiště započal možnost protiútoku. Míče se ujal Necid a vybídl do úniku Nekvasila, jenž pálil křížem, bohužel o kousek vedle levé tyče. Po dvaceti minutách hry výborně udržel balon Necid, následně pasem doprava vybídl ke sprintu rozběhnutého Lehovce. Rychlý bek se vydal vstříc hostující brance, bohužel ve finále hledal obloučkem Farkaše, a tak k přímému ohrožení branky nedošlo. Růžky vystrčil i hostující celek, naštěstí zpětnou přihrávku Šimoníka zablokoval Petrouš. V další šanci Bohemians byl Pomahač po sklepnutí Necida. Uvnitř šestnáctky vystřelil šajtlí, avšak brankář Jihočechů dobrým zákrokem střelu zneškodnil. Před poločasovou přestávkou dokázalo Dynamo srovnat. Stoper Novák se vydal s míčem na ofenzivní výlet, před šestnáctkou si narazil se spoluhráčem a uvnitř pokutového území propálil brankáře Bohemky. Ještě před odchodem do kabin přišli Pražané s útočnou akcí. Pas Skořepy před brankou Lehovec sklepával hlavou pod sebe, avšak úmysl přečetl Andrew, který míč ukryl v rukavicích.

Po přestávce se před hostující brankou udála zajímavá situace. Na centr od rohového praporku si naskakoval Janovský s Müllerem. K míči se snažil dostat i brankář Andrew, který oba povalil k zemi, pokutový kop se ale nepískal. Záhy zkoušel štěstí ze střední vzdálenosti Farkaš, ale strážce hostující branky si nadvakrát poradil. Ukázal se i útočník Zajíc, když se po dvou zasekávačkách prodral přes Petrouše, následnou bombu k přední tyči skvěle vyrazil Šiman. Hosté dostali po rohu míč do sítě, když Zajícovu přihrávku usměrnil do sítě Čoudek. Stál však v ofsajdu, a tak se pokračovalo za remízového skóre. Do vedení šli Jihočeši o pár minut později. Malecha obral na polovině hřiště o balon Farkaše a vyrazil dopředu. Míč předal Šimoníkovi, jenž střelou k levé tyči z hranice šestnáctky umístil balon za Šimanova záda. Ihned po inkasované brance Nekvasil centrem oslovil Necida, jehož hlavičku stihl zablokovat obránce Pařízek. Další šance na sebe dlouho čekat nenechala. Farkaš využil dobrého Damaškova náběhu. Střídající obránce dostal míč pod sebe přímo proti noze Havránkovi. Další čerstvý hráč bohužel na malém vápně volil ještě přihrávku, jíž srazil na roh Němeček. Pak už Klokani srovnali. Skořepa si na levé straně připravil míč, aby před branku poslal pěkný centr. Mezi obránci si našel svůj prostor Nekvasil, jenž chytře hlavou poslal balon k pravé tyči. Střelec branky vzápětí dalším centrem hledal Necida, zkušený útočník v záklonu hlavičkoval nad branku. Ozvali se také hosté, ale Sliackyho kroucená střela proletěla kolem pravé tyče o několik decimetrů. Utkání mělo pro Bohemians kruté rozuzlení. V devadesáté minutě Malecha prostrčil míč skrz obranu Polanskému. Střídající křídelník zamířil k levé tyči a rozhodl o třech bodech pro Dynamo.

BOHEMIANS PRAHA 1905 B - SK DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE B 2:3 (1:1)
Praha, Uhříněves • neděle 07.04.2024 • 10:15 • 21. kolo ČFL, skupina A

Branky: 4. Šurýn, 69. Nekvasil (Skořepa) - 39. Novák, 59. Šimoník, 90. Polanský
Rozhodčí: Hlaváček - Severýn, Jakl
ŽK: Skořepa, Farkaš - Šimoník, Böhm, Němeček
ČK: 90+2. Šimoník (České Budějovice B)
Diváci: 108

Bohemians Praha 1905 B:
Šiman - Janovský, Müller, Petrouš - Lehovec, Farkaš, Skořepa, Šurýn (41. Damašek) - Pomahač (60. Havránek), Nekvasil - Necid (80. Nechvátal)
Trenér: Dalibor Slezák

SK Dynamo České Budějovice B:
Andrew - Pařízek, Čoudek, Novák, Němeček (77. Mašek) - Böhm, Malecha, Hák (84. Gantogtokh) - Šimoník, Zajíc (67. Bečvář), Sliacky (77. Polanský)
Trenér: Dušan Žmolík