Béčko vyválčilo vítězství v Písku

O třech bodech pro Klokany rozhodl Lehovec.

Béčko vyválčilo vítězství v Písku

Klokani se v rámci dvaadvacátého kola představili netradičně již v pátek, když odcestovali ke svému klání do Písku. V sestavě se objevily také posily z A týmu. Prostor mezi třemi tyčemi hájil Šiman, v útoku spolupracovali Kozák s Necidem.

V úvodu si centr před brankou Klokanů našel Voráček, ale nezakončil mezi tři tyče. Na střelu si za šestnáctkou poté navedl balon Kalousek, ale jeho přízemní pumelice proletěla kolem levé tyče Šimanovy svatyně. Do šance se hnala i Bohemka. Na útočné polovině Necid sklepl míč Kozákovi, který ihned vysunul Nekvasila. Střední záložník Pražanů se pokoušel obejít brankáře, načež střílel, ale Lerch míč za sebe nepustil. Navíc asistent na pomezí signalizoval ofsajdové postavení zakončujícího hráče. V závěru prvního dějství se na pravé straně uvolnil Kozák a servíroval míč před branku. Na balon si vyskočil Lehovec, jenže jeho hlavičku tečoval nad břevno obránce. Následný rohový kop Bohemians k ohrožení branky Písku nezužitkovali. Vyrovnané první dějství tak necelé pětistovce diváků branku nenabídlo.

V úvodu druhé půle se k dalšímu střeleckému pokusu probil Kalousek. Ránu mířící k pravé tyči skvěle Šiman vytěsnil na roh. Záhy si právě Kalousek udělal prostor v pokutovém území, naštěstí vystřelil mimo prostor branky. Na druhé straně pálil Janovský, bohužel o kousek vedle levé tyče. Zanedlouho výborně udržel míč Kozák a nabil Skořepovi, který pálil krásně, avšak o pár centimetrů nad břevno. Dále centroval zprava Farkaš na přední tyč, kde byl včas Pomahač. Střídající záložník vystřelil z první, ale vedle branky Lercha. Do dalšího útoku se hnal rychlý Lehovec, prostřelit gólmana Písku nedokázal. Pražané se vedoucí branky ale dočkali. Kozák rozehrál rohový kop na přední tyč, kam si sbíhal Pomahač. Balon zvládl zkrotit, poslal ho pod sebe před branku na spoluhráče. Nakonec přihrávka doputovala na zadní tyč k Lehovcovi, jenž svou šestou trefou v sezoně rozjásal Klokany. Ti se museli v závěru bránit. V závěru protečovaný centr skončil u Arzbergera. Střídající útočník v jasné pozici míč netrefil. Později ještě opětovně hrozil Kalousek. Host z Táborska si navedl míč uvnitř pokutového území a vypálil. Naprosto skvělý reflex vytáhl brankář Šiman, stoper Müller pak dokázal míč odkopnout pryč. Těsné vedení se Bohemce podařilo uhájit a z Písku si odvezla cennou výhru.

FC PÍSEK - BOHEMIANS PRAHA 1905 B 0:1 (0:0)
Písek, Burketova • pátek 12.04.2024 • 18:00 • 22. kolo ČFL, skupina A

Branky: 81. Lehovec (Pomahač)
Rozhodčí: Severýn - Švorc, Andras
ŽK: Dohnal, Voráček, Koreš, Sajtl, Nousek (hlavní trenér), Michálek (kondiční trenér), Pech - Farkaš
Diváci: 455

FC Písek:
Lerch - Novák, Bartizal, Kašpar, Vokurka (90. Štěch) - Koreš, Pech - Kalousek, Dohnal (63. Arzberger), Belej - Voráček
Trenér: Milan Nousek

Bohemians Praha 1905 B:
Šiman - Janovský, Müller, Petrouš (46. Pomahač) - Lehovec, Farkaš, Skořepa (85. Nechvátal), Damašek (68. Havránek) - Nekvasil (82. Liška) - Kozák, Necid
Trenér: Dalibor Slezák