Kovařík: Chci vyhrávat všechny zápasy

Vítězství nad Pardubicemi zhodnotil Jan Kovařík.

Kovařík: Chci vyhrávat všechny zápasy

Na nedělní výhře měl podíl Jan Kovařík, který v prvním poločase poslal Bohemians do vedení. V rozhovoru okomentoval i úvodní minuty, kdy se Klokani museli bránit, ale přešel i k vlastní vstřelené brance a své letošní produktivní bilanci.

Základní část jsme zakončili výhrou. Panuje nyní spokojenost?
Vzhledem k situaci, že už jsme se nemohli dostat do prostřední skupiny, jsme spokojení se ziskem tří bodů. Udělali jsme si na ty další týmy, co jsou pod námi, nějaký náskok. Já jsem osobně nastavený tak, že chci vyhrát všechny zápasy. Platí to i pro těch pět, které nás čekají, abychom si zvýšili sebevědomí před další sezonou. V ní nechceme rozhodně dopadnout tak, jak tomu bylo letos. 

Pardubice vstoupily do zápasu aktivně...
Na začátku utkání měl soupeř pár standardních situací. Špatně jsme si rozvrhli nějaké věci v defenzivě. Po určité době jsme poznali, jak hrají, přeorganizovali náš presink a určili si, kdo má na koho vystupovat. Od té doby už se do nás Pardubice tak jednoduše nedostávaly. 

Vstřelil jsi svou třetí branku v sezoně. Tentokrát však vcelku nezvykle, téměř z brankové čáry. Jak ses do toho prostoru dostal?
Říkáme si pořád, že v ideálním případě to má vypadat tak, že jeden halfbek centruje a ten druhý zavírá zadní tyč. Platí to i pro případ, kdy centruje třeba někdo jiný, ale zkrátka ten halfbek by měl vždy prostor na zadní tyči hlídat. Při té gólové situaci nešlo ani o žádný rychlý protiútok. Vyplaval jsem tam sám, ale kredit musím připsat hlavně Hálisovi (Martin Hála - pozn. red.). Udělal to opravdu fantasticky, tak trochu po vzoru Kevina De Bruyneho, který dává takové balony. 

Co následovalo na hřišti po brance Pardubic, kdy jsme se o poločase chystali na to, abychom neinkasovali vyrovnávací branku?
Gólovou akci sehrály Pardubice moc pěkně. Bylo to snad na dvě přihrávky a i Sychra situaci vyřešil dobře. Možná jsme to mohli lépe zachytit a nedošlo by k tomu. Zároveň si vážím toho, že nás obdržená branka nepoložila a zvládli jsme utkání dovést do vítězného konce. 

Po třiceti kolech máš na svém kontě tři góly a sedm asistencí. To je moc dobrá bilance, ne?
Řečí čísel je to má nejúspěšnější sezona za tu dobu, co v Bohemce jsem. Dle mého názoru na tom má lví podíl hlavně fakt, že mi drží zdraví a nepotkalo mě nějaké zranění. Mám pocit, že jsem vynechal snad jen jeden zápas, kdy ani nešlo o nic vážného. Cítím se fyzicky dobře a být zdravý je pro mě základ. 

Bohemians - Pardubice 2:1 (1:0)
Bohemians - Pardubice 2:1 (1:0)
Většinu kariéry jsi hrál spíš křídlo, či krajního obránce. Dá se přemýšlet o tom, zda by se ti ještě víc dařilo, kdybys hrál halfbeka už dříve?
Myslím, že tenhle post není úplně dělaný pro mě. Raději bych asi hrál přímo buď křídlo, či klasického beka, kdy právě to křídlo můžu mít před sebou. V Bohemce ale hrajeme teď tohle rozestavení. Snažím se na něj adaptovat, být v něm týmu platný a zlepšovat se. Teď už i vím, co si můžu dovolit, kdy vystoupit a kdy zase ne. Pro mě je dobře, že proti Pardubicím jsem musel vystupovat nahoru, takže jsem se dostával více na útočnou polovinu a při každé ztrátě jsem byl už výš.